Seuran historia

Ensimmäinen Rytikari-Veitsiluoto alueella toiminut TUL:n ja samalla koko alueen ensimmäinen urheiluseura oli Veitsiluodon Tempaus, joka perustettiin 2.maaliskuuta 1924. Se oli VKV:n edeltäjä, sillä Kisaveikkoja perustamista valmisteltaessa oli yhtenä vaihtoehtona esillä Tempauksen toiminnan henkiinherättäminen.

Perustava kokous

30-luvun yhteiskunnallisessa tilanteessa omaa urheiluseuraa halajavat työläiset perustivat ensin alaosaston Kemin Vedon yhteyteen.

Alaosaston perustava kokous pidettiin Hepolahdessa Hilma Matkalan mökissä 31.1.1937. Alaosastona ehdittiin toimia vai reilu kuukausi, kun 6. maaliskuuta 1937 Matkalan mökissä perustettiin Veitsiluodon Kisaveikot.[hr]

Yhteenkuuluvuus ja toiminta

Lähes kaikki seuran jäsenet kävivät töissä Veitsiluoto Oy:ssä. Perustavassa kokouksessa nimettiin hiihto-, paini-, nyrkkeily-, yleisurheilu- ja voimistelujaostot sekä nuorten jaosto ja ravintola- ja huvitoimikunnat.

Lajit laajenevat harrastajien kiinnostusten mukaan

Vuosien varrella on harrastettu myös jääpalloa, jääkiekkoa, kaukalopalloa, jalkapalloa, koripalloa,lentopalloa eli on aina oltu yleisseura. Kilpailuolosuhteet olivat huonot, parannus tuli vasta, kun kaupungin rakentama Paavonkarin urheilukenttä valmistui. Ensimmäiset kilpailunsa VKV järjesti uudella kentällä 19.9.1954 eli sieltä asti Paavonkari on ollut kotikenttämme.[hr]

Piirin parhaaksi yleisurheiluseuraksi

Nykyisin seuramme on piirin paras yleisurheiluseura, toiminta-alueemme on laajentunut myös ympäristökuntiin. Tänä päivänä molemmat urheilulajimme niin yleisurheilu kuin uudelleen elvytetty lasten jalkapallotoiminta ovat positiivisessa nosteessa. Molempien lajien harrastajamäärät lisääntyvät vuosi vuodelta.

Voimistelijoita ja Tanssijoita kaivataan

Voimistelun puolella on hiljaiseloa, tyttövoimisteluryhmät puuttuvat, mutta kuitenkin varttuneemmat naiset kokoontuvat jumppaamaan Veitsiluodon Työväentalolla. Jumppa- /tanssitoiminnan elvyttäminen vaatinee ohjaajia ja heidän kouluttamistaan tehtäväänsä, toivotaan, että tämäkin tärkeä seuratyön osa-alue piristyy lähivuosina.[hr]

Toiminnan monipuolistaminen: Voit olla mukana vaikket ole kilpaurheilija

Pyrimme monipuolistamaan toimintaamme ja järjestämme erilaisia tapahtumia alueen väestölle: mm. Luotolan Nuorten kanssa syksyisin ulkoilupäivän Paavonkarin kentällä, Rytikaripäivät yhteistyössä alueen yrittäjien kanssa, Työväentalolla myyjäisiä, kirppareita ja tietenkin tansseja… tarkoituksena on luoda mahdollisuus osallistua urheiluseuran toimintaan vaikkei olisikaan kilpaurheilija.

Mutta mitä tämä vaatii meiltä muilta??? Osallistumista tapahtumiin, lähde ulos ja tule porisemaan nykypäivästa tai muistelmaan menneitä…Tervetuloa mukaan!